شوربة "السي فود" اشربيها واستمتعي .. ومافيش اسهل ولا اسرع منها:)) - ارشيف منتديات عالم حواء
ارشيف منتديات عالم حواءارشيف منتديات عالم حواء

العودة   ارشيف منتديات عالم حواء > دليل الطبخ العربي > اطباق عالم حواء > المقـبلات والمشروبات
المنتدى البحث المشاركات الجديدة التأشير على جميع الاقسام بالمشاهدة

إضافة رد
 
أدوات الموضوع البحث في هذا الموضوع طريقة عرض الموضوع
قديم 30-12-2005, 23:17   1
dhalawa
عضوة جديدة
 
الصورة الرمزية الخاصة بـ dhalawa
التسجيل 27-11-2005
المشاركات 41

النهاردة جبت شوربة السي فود لمحبي الاكلات البحرية ، طبعا الكل عارف هي مفيدة قد ايه ومغذية ولذيذة كمان

احنا جربناها ف مطعم "الكاستن " كذا مرة ومامتى جربتها كذا مرة واخيرا ضبطت معاها ، وقلت مش ح اعزها عليكم .

كمان الواحد زهق من شوربة الفراخ واللحمة ، وميزتها انها سهلة جدا ، وممكن تحتفظي بالمكونات البحرية النظيفة والمقطعة ف كيس ف الفريزر ، وبقية المكونات كمان تحفظ مفرية ف اكياس ف الفريزر لحين الاستعمال ...... ومش ح اطول عليكم اكتر من كده .


المكونات

- قطعتين او ثلاثة صغير (5×5سم تقريبا) لحم سمك بالعظم او من غير ، انا استعملت الهامور ، ومقطعة قطع صغيرة.
- كابوريا صغيرة ، نفتح ونشيل الغطاء ونقسم الجسم نصين ، نشيل الخياشيم بتاعتها ، ونحتفظ بالقراصات كمان علشان ح نستعملها .
- جمبرى مقشر
- سيبيا "سبيط" مقطعة مربعات
بكلويز لو موجود ، وطبعا يكون منقوع قبلها ف الماء بفترة كافية علشان مايكونش فيه رمل .

- معلقتين اكل بصل مفري
- مقدار كبشة يد كرفس اخضر مقطع صغير ( الكرفس ده طويل وعريض زي الكرات او البصل الاخضر تقريبا )
- ملح ، شطة، ذرة كمون ، معلقتين زيت .


على فكرة مش شرط تحطي كل المكونات دي بس الاساسية الكابوريا والجمبري هي اللى بتديها الطعم الخطير .
كمان الكميات دي مش اساسية بس الافضل انك لو حتحطي كل الحاجات دي تحطي من كل حاجة كمية قليلة وح تجمل معاكي ف الاخر بكمية مش بطالة



الطريقة سهلة جدا جدا جدا

نحمر البصل ف الزيت ونحط عليه نص مقدار الكرفس
ويدوبك يبدل بسيط وقبل ما يصفر نحط السيبيا وعليها الماء والملح والكمون والشطة اذا حبيتي تحطيها ن ونخليها تغلي شوية قبل مانضيف بقيت المكونات علشان هي بتاخد وقت ف السوا اكتر من باقي المكونات.
بعد 10 دقايق تقريبا حطي بقيت المكونات وزودي الماي لغاية ما يغطيها وشوية كده وطبعا كل ما الماء كميته تقل الشوربة تكون مركزة اكتر .

وسيبيهم يغلوا لغاية مايستووا ومش ح ياخدو وقت خالص يعنى ف خلال نص ساعة تقريبا حلاقي عندك شوربة سهلة ومفيدة ومشبعة كمان . وتقعدي تقزقزي بقأة براحتك



ملاحظة هامة جدا جدا
اي مأكولات بحرية تحبي تطبيخيها لازم تكون مكشوفه علشان ريحة الزفارة تروح منها . يعنى الشوربة دب يا اما تسيبيها مكشوفة او تغطيها
بغطاء موارب .


جربوها وقولولي رايكم بصراحة


dhalawa غير متواجد حالياً   اضافة رد مع اقتباس
قديم 30-12-2005, 23:46   2
نجمه ونهر
محررة في عالم حواء
 
الصورة الرمزية الخاصة بـ نجمه ونهر
التسجيل 23-03-2004
البلد : في قلب حبيب القلب
المشاركات 1,636

يسلمووووووووووووووو


نجمه ونهر غير متواجد حالياً   اضافة رد مع اقتباس
قديم 30-12-2005, 23:57   3
هيرشي
عضوة فعالة
 
الصورة الرمزية الخاصة بـ هيرشي
التسجيل 02-04-2005
البلد : الرياض
المشاركات 266

تسلم الاياااااااااااااااااااااااااد ي


هيرشي = الماااااس

انا الماااااس وهيرشي بنفس الوقت رجااااااااااااااء غيرو اسم هيرشي ل الماااااس لحفظ حقوقي

رز جديد ...بالصور

صدقين الكل سيقول رااااائعه

حلى اصااابع السويتز الراااااااائع...
هيرشي غير متواجد حالياً   اضافة رد مع اقتباس
قديم 31-12-2005, 07:06   4
عجـــــــايب
عضوة فعالة
 
الصورة الرمزية الخاصة بـ عجـــــــايب
التسجيل 06-11-2004
المشاركات 490

الله يعطيك العافيه


عجـــــــايب غير متواجد حالياً   اضافة رد مع اقتباس
قديم 31-12-2005, 07:59   5
إبريز
محررة برونزية في عالم حواء
 
الصورة الرمزية الخاصة بـ إبريز
التسجيل 15-07-2003
البلد : بلد الأمن و الأمان الســعوديــه..
المشاركات 2,952

الله يعطيك العافيه


إبريز غير متواجد حالياً   اضافة رد مع اقتباس
قديم 31-12-2005, 08:11   6
*المسافرة*
مشرفة قسم الاطباق الساخنة
مشرفة قسم المقبلات
 
الصورة الرمزية الخاصة بـ *المسافرة*
التسجيل 07-08-2001
البلد : مطبخ عالم حواء*
المشاركات 12,498


تسلم الأيادي عزيزتي..

اسمحيلي أنقلها لقسم المقبللات..
وتحياتي لج..


¸.

( `•.¸
`•.¸ )
¸.•
(`'•.¸(` '•. ¸ * ¸.•'´)¸.•'´)
«´¨`.¸.*..*المسافرة*..*.¸.´¨`»
«´¨`.¸.* *. ¸.´¨`»
(¸. •'´(¸.•'´ * `'•.¸)`'•.¸ )
.•´ `•.¸
`•.¸ )
¸.


*المسافرة* غير متواجد حالياً   اضافة رد مع اقتباس
قديم 31-12-2005, 13:59   7
سوبر موديل
محررة في عالم حواء
 
الصورة الرمزية الخاصة بـ سوبر موديل
التسجيل 12-07-2004
البلد : البحرين
المشاركات 1,338

يعطيش ألف عافية


سوبر موديل غير متواجد حالياً   اضافة رد مع اقتباس
قديم 01-01-2006, 11:49   8
dhalawa
عضوة جديدة
 
الصورة الرمزية الخاصة بـ dhalawa
التسجيل 27-11-2005
المشاركات 41

شكرا للجميع ،واتنمى تجربوها وتعجبكم


[grade="FF1493 FFA500 0000FF"]أطول كلمة يصل مداها إلى أبعد الحدود ومهما تطول صداها يدوي بالأرض والسماء ولا أصدق شيء منها لأنها تنبع من قلب صادق
" أشهد أن لا إله إلا الله "

[/grade]




dhalawa غير متواجد حالياً   اضافة رد مع اقتباس
قديم 21-02-2006, 06:34   9
pelican
محررة في عالم حواء
 
الصورة الرمزية الخاصة بـ pelican
التسجيل 09-09-2004
البلد : اجمل بلد ..بلدي اشجع ولد ...ولدى..والحدق يفهم
المشاركات 1,982

الله يكرمك


ام عبد الرحمن وغادة

((استوصوا باهل مصر خيرا فإن لهم نسبا وصهرا))

ادعولي الله ييسر اموري
pelican غير متواجد حالياً   اضافة رد مع اقتباس
قديم 21-02-2006, 08:33   10
تـونـه
عضوة نشيطة
 
الصورة الرمزية الخاصة بـ تـونـه
التسجيل 27-12-2004
المشاركات 151

تسلم الايادي شكلها حلووة ..من فترة كنت أدور على وصفة لشوربة السي فود بس ما لقيت ..ممكن اعرف شو هو بكلويز؟


تـونـه غير متواجد حالياً   اضافة رد مع اقتباس
إضافة رد

أدوات الموضوع البحث في هذا الموضوع
البحث في هذا الموضوع:

بحث متقدم
طريقة عرض الموضوع

الإنتقال السريع


الوقت المعتمد في المنتدى بتوقيت جرينتش .
الوقت الان » 21:34.

مواقع عالم حواء | اعلن معنا
جميع الحقـــوق محفــوظة لشبكـة مـــواقــــع عــالم حــواء

[الصفحة الرئيسية] [المنتديات] [الفتاوى الجامعة]


Powered by: vBulletin Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd