مديدة الحلبة سهلة ومغذية............... - ارشيف منتديات عالم حواء
ارشيف منتديات عالم حواءارشيف منتديات عالم حواء

العودة   ارشيف منتديات عالم حواء > دليل الطبخ العربي > اطباق عالم حواء > أطباق عـزيـزة الساخنة
المنتدى البحث المشاركات الجديدة التأشير على جميع الاقسام بالمشاهدة

إضافة رد
 
أدوات الموضوع البحث في هذا الموضوع طريقة عرض الموضوع
قديم 28-09-2005, 08:45   1
sonario
عضوة جديدة
 
الصورة الرمزية الخاصة بـ sonario
التسجيل 27-09-2005
المشاركات 6

أهلا بيكم يا حلوين وانا عندى طبق بالجد بيجنننننننننن وكمان مغذى وفوق كل ده سهل للغاية
مديدة الحلبة

المقادير ربع كوب سمن أو زيت
3أكواب من اللبن حليب ولو حبيتى بودرة مطعم بالسكر
كوب دقيق
كوب ماء
قليل من الحلبة وممكن تكون مسحونة

ملعقة صغيرة بيكنج باودر

الطريقة

نخلط الدقيق مع الماء فى الخلاط(ملحوظة كمية الدقيق ممكن نزيدها حسب الرغبة) نسخن الزيت او السمن ونضع فيه الحلبة ونذوبها ونستمر نقلبها مع تهدئة النار بعد تتحمص الحلبة شوى نضع اللبن على النارإلى أن يقارب الغليان وبعد كدة نصب الدقيق المخلوط على اللبن ونضع الباكينج باودر ونهدئ النار نستمر فى التقليب بملعقة خشبية وفى إتجاه واحد دون أن نوقف ايدنا الى ان نحصل على قوام سميك للمديدة زى طريقة الكاسترد ..... وكل ما كانت كمية الدقيق اكتر القوام بيغلظ اكثر وتقدم ساخنة \

ويارب تعجبكم وأدعوالى لو عجبتكم وانا منتظرااااااكم



اخر تعديل كان بواسطة » sonario في يوم » 28-09-2005 عند الساعة » 08:52. السبب: كتابة العنوان
sonario غير متواجد حالياً   اضافة رد مع اقتباس
قديم 28-09-2005, 09:12   2
*قطرة الندى*
عضوة فعالة
التسجيل 01-08-2005
المشاركات 260

تسلم ايديكى حبيبتى بس عايزة اعرف كم كميه الحلبه
بالضبط وهل هى مغلى الحلبه ام حبوب يعنى حلبه
نشتريها ونستخدمها على طول ام نغليها وشكرا لك


*قطرة الندى* غير متواجد حالياً   اضافة رد مع اقتباس
قديم 28-09-2005, 09:26   3
ام مريم بدر
محررة فضية في عالم حواء
 
الصورة الرمزية الخاصة بـ ام مريم بدر
التسجيل 17-06-2005
المشاركات 3,966

مشكوووره اختي علي الطبق بس حبيت اعرف الحلبه نطحنها او نشتريها جاهزه .
يعطيج العااااااافيه


صورة مرفقة
نوع الملف » gif 79.gif (15.2 كيلو بايت, عدد المشاهدات » 179)
ام مريم بدر غير متواجد حالياً   اضافة رد مع اقتباس
قديم 28-09-2005, 09:48   4
sonario
عضوة جديدة
 
الصورة الرمزية الخاصة بـ sonario
التسجيل 27-09-2005
المشاركات 6

يا حبيبات قلبى الحلبة ممكن نسحنها باستخدام السحانة ونضع منها مقدار ملعقتين كبار ولو كانت مش مسحونة نضع منها ملعقة واحدة وممكن نزيد وننقص على حسب الرغبة المهم طعم الحلبة يكون ظاهر وما نكثر منها علشان الطعم مش يمر وبالهنا


sonario غير متواجد حالياً   اضافة رد مع اقتباس
قديم 01-10-2005, 06:12   5
sonario
عضوة جديدة
 
الصورة الرمزية الخاصة بـ sonario
التسجيل 27-09-2005
المشاركات 6

الرسالة الأصلية كتبت بواسطة sonario »
يا حبيبات قلبى الحلبة ممكن نسحنها باستخدام السحانة ونضع منها مقدار ملعقتين كبار ولو كانت مش مسحونة نضع منها ملعقة واحدة وممكن نزيد وننقص على حسب الرغبة المهم طعم الحلبة يكون ظاهر وما نكثر منها علشان الطعم مش يمر وبالهنا
مع العلم ان الحلبة ممكن لو مش مطحونة نسلقها أول علشان تستوى وكمان ممكن بدل البيكنج باودر نضيف بيكربونات الصوديم علشان لونها يطلع حلو وكمان طعمها



اخر تعديل كان بواسطة » sonario في يوم » 01-10-2005 عند الساعة » 06:13. السبب: إضافة معلومة
sonario غير متواجد حالياً   اضافة رد مع اقتباس
إضافة رد

أدوات الموضوع البحث في هذا الموضوع
البحث في هذا الموضوع:

بحث متقدم
طريقة عرض الموضوع

الإنتقال السريع


الوقت المعتمد في المنتدى بتوقيت جرينتش .
الوقت الان » 12:48.

مواقع عالم حواء | اعلن معنا
جميع الحقـــوق محفــوظة لشبكـة مـــواقــــع عــالم حــواء

[الصفحة الرئيسية] [المنتديات] [الفتاوى الجامعة]


Powered by: vBulletin Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd