طريقة طهى الطحال والفشه والعكاوى - ارشيف منتديات عالم حواء
ارشيف منتديات عالم حواءارشيف منتديات عالم حواء

العودة   ارشيف منتديات عالم حواء > دليل الطبخ العربي > اطباق عالم حواء
المنتدى البحث المشاركات الجديدة التأشير على جميع الاقسام بالمشاهدة

إضافة رد
 
أدوات الموضوع البحث في هذا الموضوع طريقة عرض الموضوع
قديم 18-12-2004, 18:10   1
BALBOLA
عضوة جديدة
التسجيل 08-12-2004
المشاركات 30

اللى تعرف منكم طريقه طهى الطحال والفشه والعكاوى تبعتلى عليها بسرعه مشكورين


BALBOLA غير متواجد حالياً   اضافة رد مع اقتباس
قديم 19-12-2004, 13:35   2
ام نضال
عضوة نادرة
التسجيل 22-02-2004
البلد : ليبيا واهلها الطيبين
المشاركات 881

اهلين اختى الطحال وعرفته بس الفشة والعكاوى ايش هى \ اتمنى ان اساعدك بس انت تقصدين معلاق الخروف مش كدة \ ويا مرحبا \ ::


ام نضال غير متواجد حالياً   اضافة رد مع اقتباس
قديم 19-12-2004, 17:11   3
BALBOLA
عضوة جديدة
التسجيل 08-12-2004
المشاركات 30

ايوه هو معلاق الخروف بس مش عارفه اتغلب على ريحة الزفاره مع انى حطيت كل التوابل الموجوده عندى هيل وقرفه وفلفل وكمون وزعتر وكان عندى توابل تكه حطيت منها وثوم وليمون وفلفل اخضر ولمن الريحه ظلت
اعمل ايه


BALBOLA غير متواجد حالياً   اضافة رد مع اقتباس
قديم 19-12-2004, 17:51   4
soso128
Registered User
 
الصورة الرمزية الخاصة بـ soso128
التسجيل 26-03-2004
البلد : الرياض
المشاركات 104

الطحال دايما انا بعمله مشوي بالفرن واذا بتحبي احشيه بتومه وبقدونس مفرومين وبهريهم بملح وفلفل اسود بس
اما الفشه انا بقلي بصله مفرومه ناعمه وبحط الفشه فوقها او المعلاق المقطع يعني اذا المعلاق كامل رئه وقلب وكله بلشي قلبيه من الاجزاء الاصلب للاقل صلابه لعند مايتقلب كله مع بعضه وبنزل كل المي اللي فيه بعدين ضيفيله ملح وفلفل بس لعند مايستوي طعمه ممتاز او اذا بدك اشويه كله بالفرن وبنفس البهار
اما العكاوي مابعرف شو هو
ان شاء الله تكوني فهمتي على واي سؤال انا حاضرة


soso128 غير متواجد حالياً   اضافة رد مع اقتباس
قديم 19-12-2004, 19:26   5
ام نضال
عضوة نادرة
التسجيل 22-02-2004
البلد : ليبيا واهلها الطيبين
المشاركات 881

رجعتلك اختى بلبولةها فهمت توا قصدك \ انا معلاق الخروف كاتباته فى المقبلات ****لله تلاقينه \ احنا بليبيا بنقطعه قطع قطع ونغسله بالماء الساخن والملح وبعدين نطبخه فى شوية ماء ساخن لين تنشف الماء وبعدين نقليه بشوية زيت واللى يحب ايحط الثوم والبصل والفلفل الحار الاخضر وطبعا معاه الثوابل \
وعلى فكرة بعمل منو حتى كمونية التونسية لديدة جدا \
والمعلاق اول ما تطبخينه اتروح الريحة بتعته طبعا بعد الغسل الجيد والفرك بالملح والليمون \
وبنعمل منو فى ليبيا كتير اكل مثلا بنحط منو قطع صغيرة جدامع خلطة العصبان وهو مصارين بالليبيى اى فوارغ بالشامى اى بمبار بالمصرى \ وادا اردت اى اكلة ليبية انا حاضرة اختى \
سلام على الحلوين


v
تمنياتى لكن جميعا بالصحة والخير يارب
ام نضال غير متواجد حالياً   اضافة رد مع اقتباس
إضافة رد

أدوات الموضوع البحث في هذا الموضوع
البحث في هذا الموضوع:

بحث متقدم
طريقة عرض الموضوع

الإنتقال السريع


الوقت المعتمد في المنتدى بتوقيت جرينتش .
الوقت الان » 05:13.

مواقع عالم حواء | اعلن معنا
جميع الحقـــوق محفــوظة لشبكـة مـــواقــــع عــالم حــواء

[الصفحة الرئيسية] [المنتديات] [الفتاوى الجامعة]


Powered by: vBulletin Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd